fbpx

CloudSoft

Chat Widget
Jean CloudSoft AI ChatBot

SQL szerver 2012 támogatásának megszűnése

Tapasztalataink alapján még mindig sokan használják a Microsoft SQL szerver 2012 verzióját. Minden SQL server verzió legalább 10 éves támogatással rendelkezik, amely öt év általános támogatást és öt év kiterjesztett támogatást foglal magában. Ebből kifolyólag a 2012-es verzió idén elérte támogatási (EOS) életciklusának végét. Ha Önt is érintheti a dolog olvasson tovább, hogy megtudja mi a teendő.
Egy irodai Azure virtuális gép előtt áll két figura Az IT-s azt mondja: 2012-es SQL Szerver példányok áttelepités Azure virtuális gépekre.

Mit tehetünk? Milyen lehetséges megoldások vannak:

  • Migrálhatunk Azure SQL (PaaS) szolgáltatásba (Javasolt)
  • Migrálhatunk Virtuális gépekre (Azure Virtual machine, IaaS)
  • Upgradelhetünk az SQL szerver mostani verziójára
  • Vagy vásárolhatunk kiterjesztett biztonsági frissítéseket.

Mint olvasható több lehetőség is akad, hogy tovább használhatóak legyenek a szolgáltatások. A legelterjedtebb, a helyszíni SQL Szerver-példányok áttelepítés Azure virtuális gépekre, vagy Azure SQL Database-re. Amennyiben helyszini kiszolgálót szeretnénk a jövőben is használni, úgy  kiterjesztett biztonsági frissítéseket kell vásárolni.

(Az SQL Server 2008 és SQL Server 2008 R2 rendszert használó ügyfelek 2023. július 12-ig migrálhatnak az Azure SQL Server virtuális gépekre, ha továbbra is meg szeretnék kapni a kiterjesztett biztonsági frissítéseket.) Az Azure virtuális gépre való áttérésnél nincs szükség az alkalmazások újra tanúsítására. És az On-Prem-en való maradással ellentétben itt továbbra is biztositottak a biztonsági frissitések.

Az Azure segítségével a modernizációra összpontosíthatunk, tudván, hogy a Windows Server 2012/R2 korábbi munkaterhelései zökkenőmentesen védettek az ingyenes kiterjesztett biztonsági frissítésekkel.

A leggyakrabban bevett migrációs eljárás a következő: A lejárt támogatású SQL Server-példányok kézi biztonsági mentés módszerrel migrálhatóak egy Azure virtuális gépre vagy Azure PaaS szolgáltatásba. Tömeges migrációhoz pedig az Azure Site Recovery szolgáltatást javasoljuk. Melynek segítségével a felhasználók replikálhatják a teljes virtuális gépet, beleértve az SQL Servert is.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Tekintse meg ingyenes Webinárunkat.