CloudSoft

Chat Widget
Jean CloudSoft AI ChatBot

MFA bevezetés

A Microsoft több hullámban vezeti be a Multifaktoros autentikáció érvényesítését és a feltételes hozáférési szabályzat módosítását, minden Microsoft 365 előfizetést használó tenantban. Javasoljuk a CloudSoft által nyújtott MFA bevezetésszolgáltatás megrendelését.

MFA bevezetés alapszolgáltatás

Felmérés

IT csapat tájékoztatása, technikai és kommunikációs segítség

Végfelhasználói kommunikációs anyag küldéskész állapotban

Kiegészítő szolgáltatások

Heti 1 ügyeleti óra, segítség

Vezetői támogatás személyesen, eszközbeállítással

MFA és/vagy feltételes hozzáférési szabályok kidolgozása és bevezetése

Intune bevezetés

Mobil eszköz menedzsment

VPN védelme MFA-val

On-prem alkalmazások és szolgáltatások védelme mfa-val

Terminál szerver környezet és kiszolgáló hozzáférés védelme MFA-val

Dokumentum védelem

Gyakori kérdések

Hogyan kezelhető, ha több munkavállaló közös eszközön dolgozik, és mindenki számára MFA beállítást kellene biztosítani?

Válasz: A Microsoft lehetőséget biztosít készülékmegosztásra, ahol egy eszköz több felhasználó által is használható, mindegyikük saját hitelesítéssel. Az MFA beállításokat eszköz- és felhasználóspecifikusan is konfigurálhatja az IT személyzet, hogy minden egyes felhasználó megkapja a szükséges hitelesítést. 

Mi a teendő, ha egy munkavállalónak nincs céges telefonja és nem szeretné a saját eszközét használni MFA céljából?

Válasz: A Microsoft több hitelesítési módszert is kínál, mint például az SMS, vagy hanghívások, amelyek nem igénylik a személyes eszközre való alkalmazás telepítését. Emellett lehetséges alternatív eszközöket biztosítani azok számára, akik nem kívánják saját telefonjukat használni. 

Hogyan segíthetünk azoknak a felhasználóknak, akik alacsonyabb digitális kompetenciákkal rendelkeznek az MFA beállításához és használatához?

Válasz: Amennyiben az alapszolgáltatásként nyújtott információscsomag nem elegendő, fogadóórákkal vagy személyes jelenlét mellett kérheti a felhasználók támogatását. 

Mit lehet tenni, ha a szervezet vagy egyes felhasználók ellenállnak az MFA bevezetésének?

Válasz: A kommunikáció és az oktatás kulcsfontosságú. Meg kell magyarázni az MFA előnyeit és azt, hogyan védi meg a szervezet adatbiztonságát. A vezetőségnek is elkötelezettnek kell lennie az MFA bevezetése mellett, és támogatnia kell a változást. 

Hogyan kezelhető az a helyzet, ha a felhasználók túlzottnak érzik az MFA jóváhagyási kéréseit és ezáltal csökkenti a produktivitásukat?

Válasz: A Microsoft lehetőséget biztosít, hogy beállítson bizonyos “megbízható helyeket” vagy eszközöket, így az MFA kérések száma csökkenthető vagy meg is szüntethető. Az MFA beállításainak finomhangolásával a jóváhagyási kérések optimalizálhatók, hogy azok ne legyenek túl gyakoriak. 

Milyen intézkedéseket tehetünk az MFA-val kapcsolatos csalások vagy támadások elkerülése érdekében?

Válasz: Az MFA-beállítások közé tartozhatnak a gyanús bejelentkezési kísérletek észlelésére és riasztások küldésére szolgáló biztonsági funkciók. Ezenkívül a felhasználók edukálása a phishing támadások és más csalási kísérletek felismerésére is fontos része a biztonsági protokollnak. 

Hogyan kezeljük az MFA-t olyan eszközökön, amelyek nem támogatják a hitelesítő alkalmazásokat vagy SMS fogadását?

Válasz: Ilyen helyzetekben a hardveres tokenek használata lehet egy alternatíva, amelyek fizikai eszközként szolgálnak az MFA folyamatához. A Microsoft támogat bizonyos harmadik féltől származó hardveres tokeneket, amelyeket az IT személyzet előre konfigurálhat a felhasználók számára. 

Hol találok további információt?

Microsoft Learn oldalon találhat tananyagokat az MFA-hoz. 

Rendelje meg szolgáltatásunkat most​

Blog Posztjaink a témában

IT üzemeltetés

Ebben a négy epizódos előadás sorozatban a ma elérhető legjobb gyakorlatot mutatjuk be, változatos vállalati élethelyzetek demonstrálásával. A gyorsan változó vállalati környezetben a rugalmasság a legnagyobb előny. Megnézheti mennyire gyorsan és egyszerűen juttathatja teljes értékű virtuális PC-khez új vagy távoli kollegáit, úrrá lehet az elszabadult Teams csoportok fölött, valamint kontrollálhatja a vállalati eszközök és applikációk biztonságát.  Regisztráljon a CloudSoft mérnökeinek hiánypótló előadás sorozatára!