CloudSoft

Chat Widget
Jean CloudSoft AI ChatBot

Microsoft Entra ID

A Microsoft Entra ID, mint egy digitális kulcskarika, hozzáférést biztosít számunkra a digitális világ minden ajtajához. Ez az eszköz lehetővé teszi, hogy egyszerűen és biztonságosan kezelje identitásait és hozzáférési jogait a felhőben. Legyen szó alkalmazásokról, adatokról vagy különböző eszközökről, az Entra ID mindenhol ott van, hogy megkönnyítse az munkánkat.

Egy felhasználónak, egész éves előfizetésre

Kérje kedvezményes ajánlatunkat

 • Ingyenes termék és licencelési tanácsadás, szakértés.
 • Kedvezményes bevezetési és támogatási ajánlatok.

Microsoft Entra ID P1

6.38 Nettó ajánlat / felhasználó / hó (éves előfizetés)
 • Webes Office
 • conditional access
 • MFA on-premises appokhoz
 • Jogosultságkezelés
5%

Microsoft Entra ID P2

9.27 Nettó ajánlat / felhasználó / hó (éves előfizetés)
 • MFA
 • Conditional Access
 • MFA on-premises appokhoz
 • Jogosultságkezelés
 • Automated provisioning - fiókok kezelése
 • Privileged Identity Management
8%

Entra ID jellemzők

Egyszerű bejelentkezés (SSO)

A felhasználók egyetlen hitelesítő adattal férhetnek hozzá több alkalmazáshoz és szolgáltatáshoz, csökkentve az adminisztratív terhet és javítva a felhasználói élményt​

Többtényezős (MFA) és jelszó nélküli hitelesítés

Ezek a funkciók növelik a biztonsági szintet, miközben egyszerűsítik a felhasználói hozzáférést

Feltételes hozzáférés

Lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy finomhangolt hozzáférési irányelveket alkalmazzanak, figyelembe véve a felhasználói környezet vagy eszköz kockázati szintjét

Töltse le az angol nyelvű eBookot és tudjon meg többet​

Események és videók a témában

IT üzemeltetés

Ebben a négy epizódos előadás sorozatban a ma elérhető legjobb gyakorlatot mutatjuk be, változatos vállalati élethelyzetek demonstrálásával. A gyorsan változó vállalati környezetben a rugalmasság a legnagyobb előny. Megnézheti mennyire gyorsan és egyszerűen juttathatja teljes értékű virtuális PC-khez új vagy távoli kollegáit, úrrá lehet az elszabadult Teams csoportok fölött, valamint kontrollálhatja a vállalati eszközök és applikációk biztonságát.  Regisztráljon a CloudSoft mérnökeinek hiánypótló előadás sorozatára! 

Ebben a Videóban Forczek Ádádm senior rendszermérnök kollégánk demoval mutatja be az Entra ID képességeit. A jelszóvédelem és többszintű hitelesítés biztosítja, hogy csak az engedélyezett felhasználók férhessenek hozzá érzékeny adataikhoz, növelve ezzel az információbiztonságot. Ennek köszönhetően a felhőalapú rendszer folyamatosan frissíthető, így az adatok mindig a legújabb védelmi protokollok szerint vannak biztosítva. Az integrált biztonsági eszközök, mint az adatvesztés-megelőzés és a fejlett fenyegetés-elleni védelem, tovább erősítik a kiberbiztonságot. Emellett a Microsoft 365 szigorú adatvédelmi irányelveket követ, így a felhasználók biztosak lehetnek adataik biztonságában és a szervezeti kommunikáció megbízhatóságában.

Entra ID a hatékony vállalatvezetésben

Az Entra ID a vállalati vezetők számára kulcsfontosságú eszköz, amely egyszerűsíti az identitáskezelést és erősíti a biztonságot. Az integrált megoldások, mint a többtényezős hitelesítés és az egyszerűsített bejelentkezés, lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy hatékonyan kezeljék a hozzáférési jogosultságokat, miközben minimalizálják a biztonsági kockázatokat. Az Entra ID így nem csak a munkafolyamatokat teszi zökkenőmentesebbé, hanem a vállalati adatok védelmét is elősegíti, biztosítva ezzel a vállalatvezetők számára a nyugalmat és a biztonság érzetét​.

Entra ID a szakértői munkában​

Az Entra ID az IT szakemberek számára kifejezetten értékes eszköz, hiszen lehetővé teszi a hozzáférési jogok és identitások egyszerű és biztonságos kezelését. Az Entra ID a Microsoft Security Copilot integrálásával még egyszerűbbé teszi a Feltételes Hozzáférési szabályok megértését és a többtényezős hitelesítést (MFA) is.

Gyakori kérdések

Milyen licenctípusok érhetők el az Entra ID-hez?

Válasz: Az Entra ID ingyenes változata azok számára elérhető, akik bármely Microsoft Online üzleti szolgáltatásra előfizetnek, mint például a Microsoft 365 vagy az Azure. Emellett P1 és Premium P2 fizetős licencek is rendelkezésre állnak, amelyek további funkciókat kínálnak, mint például önkiszolgáló, fejlett figyelés, biztonsági jelentések és biztonságos hozzáférés a mobilfelhasználók számára​

van a CloudSoftnál magyar nyelvű támogatás?

Válasz: Igen, csapatunk nyújt magyar nyelvű mérnöki támogatást.  A CloudSoft csapata széleskörű szakértelemmel rendelkezik az IT területén, beleértve a Microsoft 365 Business, Entra ID és más Microsoft felhő alapú szolgáltatásokat is, így biztosítva az ügyfelek számára a hatékony és személyre szabott segítségnyújtást.

Milyen funkciók érhetők el az Entra ID különböző licencszintjein?

Válasz: Az Entra ID ingyenes változata alapvető funkciókat kínál, mint a felhasználó- és csoportkezelés, helyszíni könyvtárszinkronizáció, alapvető jelentések és az Azure, a Microsoft 365 és számos népszerű SaaS alkalmazás egyszerű bejelentkezése. A P1 licence további funkciókat nyújt, mint például a hibrid felhasználók hozzáférése mind a helyszíni, mind a felhőalapú erőforrásokhoz, míg a P2 licence az Identitás Védelem és a Privilegizált Identitáskezelés funkciókat is tartalmazza

További információ >

Hogyan integrálódik az Entra ID más alkalmazásokkal?

Válasz: Az alkalmazásfejlesztők az Entra ID-t használhatják szabványos hitelesítési szolgáltatóként az egyszerű bejelentkezés (SSO) alkalmazásokhoz való hozzáadására, amely a felhasználók meglévő hitelesítő adataival működik. Emellett az Entra ID API-kat is felhasználhatják a szervezeti adatok felhasználásával személyre szabott élmények kialakításához

Mik azok a "Fizetés használat alapján" licencfunkciók?

Válasz: Az Entra ID “Fizetés használat alapján” licencfunkciói lehetővé teszik, hogy a felhasználók olyan funkciókhoz férjenek hozzá, mint például az Entra Business-to-Customer (B2C), amely identitás- és hozzáféréskezelési megoldásokat nyújt a felhasználóknak a végfelhasználói alkalmazásokban

Hogyan támogatja az Entra ID a hibrid identitáskezelést?

Az Entra ID lehetővé teszi a hibrid identitáskezelést az Entra Connect és a Connect Health segítségével, amelyek egyetlen felhasználói identitást biztosítanak az összes erőforrás hitelesítéséhez és engedélyezéséhez, függetlenül attól, hogy azok felhőalapúak vagy helyszíni erőforrások

Releváns alkalmazások listája

Microsoft 365

Azure

Dynamics 365

Power Platform

Intune

Rendelje meg szolgáltatásunkat most​

Blog posztjaink a témában

További részletesebb információ:

Top 5 Kockázat, Amennyiben Nincs Microsoft Entra ID Bevezetve

 1. Fokozott Biztonsági Kockázatok Az Entra ID nélkül a szervezetek kiszolgáltatottabbak lehetnek a kibertámadásoknak, mivel az identitáskezelés és hozzáférés-vezérlés hiánya megkönnyítheti a jogosulatlan hozzáférést a vállalati erőforrásokhoz.

 2. Hatékonyság Csökkenése Az egységes bejelentkezés (SSO) és az identitáskezelés hiánya növelheti a bejelentkezési folyamatok komplexitását és időigényét, ami csökkenti a munkavállalók produktivitását.

 3. Adatvédelmi Aggodalmak Az Entra ID bevezetésének hiánya növelheti az adatszivárgás és az adatvédelmi incidensek kockázatát, mivel a szervezeteknek kevesebb kontrolljuk lehet a felhasználói hozzáférés és az adatmegosztás felett.

 4. Megfelelési Kihívások Az Entra ID nélküli szervezeteknek nehezebb lehet megfelelniük a szabályozási követelményeknek és iparági standardoknak, mint az adatvédelem és az identitáskezelés területén érvényes előírásoknak.

 5. Felhasználói Elégedetlenség A felhasználói élmény romlása az Entra ID nélküli környezetben, ahol a felhasználóknak több különböző hitelesítő adatot kell megjegyezniük és használniuk, ami elégedetlenséghez és a rendszer használatának csökkenéséhez vezethet.

Top 5 Előny a Microsoft Entra ID Alkalmazásával

 1. Fokozott Biztonság Az Entra ID bevezetésével a szervezetek jelentősen megerősíthetik a biztonsági intézkedéseiket, mint például a többlépcsős hitelesítés és az adaptív hozzáférés-vezérlés, amelyek segítenek megvédeni az identitásokat és az erőforrásokat a kibertámadásoktól.

 2. Egyszerűsített Felhasználói Hozzáférés Az egységes bejelentkezés (SSO) és az önálló jelszó-visszaállítási lehetőségek biztosításával az Entra ID javítja a felhasználói élményt, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy könnyen hozzáférjenek a szükséges erőforrásokhoz anélkül, hogy több különböző hitelesítő adatot kellene megjegyezniük.

 3. Megfelelés Támogatása Az Entra ID segítségével a szervezetek könnyebben tudnak megfelelni a különböző iparági és szabályozási követelményeknek, beleértve az adatvédelmi előírásokat is, mivel a platform átfogó auditálási és jelentési képességeket biztosít.

 4. Hatékonyság Növelése Az automatizált identitás- és hozzáféréskezelési funkciók, mint például a dinamikus csoportok és az önálló szolgáltatáskezelés, csökkentik az IT részleg terheit, lehetővé téve számukra, hogy több időt fordítsanak a stratégiai feladatokra.

 5. Rugalmas és Skálázható Megoldás Az Entra ID a felhőalapú szolgáltatásként kínált rugalmasságot és skálázhatóságot nyújt, amely lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy igény szerint bővítsék az identitás- és hozzáféréskezelési képességeiket, támogatva a növekedést és a változó üzleti igényeket.

A Microsoft Entra ID Bevezetésének Folyamata

 

Az Entra ID bevezetése több lépésből áll, melyek segítenek az alkalmazások integrálásában és az identitás- és hozzáféréskezelés egységesítésében. Az alábbiakban egy áttekintést nyújtunk a folyamat kulcselemeiről:

 1. Alkalmazások Integrálása: Az első lépés az, hogy integráljuk az alkalmazásokat az Entra ID-val. Ez magában foglalja az új alkalmazások hozzáadását az Entra ID bérlőhöz, és egy vállalati irányelv létrehozását, amely előírja az új alkalmazások Entra ID-be való felvételét. 

 2. Alkalmazáshasználat Felmérése és Integráció Priorizálása: Fontos felfedezni, hogy a munkavállalók mely alkalmazásokat használják, és prioritizálni azokat, amelyeket integrálni szeretnénk az Entra ID-val. Ezt követően, azonosítani kell azokat az alkalmazásokat, amelyek a leggyakrabban használtak, a legkockázatosabbak, vagy amelyeket nem tervezünk migrálni, és ezeket prioritizálni kell a migrációs tervben.

 3. Migrációs Terv és Stratégia Kidolgozása: A sikeres technológiai projekttervek egyik kulcsa a megfelelő várakozások beállítása, a megfelelő érdekelt felek bevonása és a kommunikáció. A migrációs projekt sikere érdekében fontos, hogy a projektet magát is megtervezzük, beleértve a projektcsapat összeállítását és a kommunikációs tervet.

Microsoft Entra ID Használatának Célkitűzései

A Microsoft Entra ID használatának célja a felhasználói identitások és fiókok biztonságának fokozása, a csoportkezelésben való hatékony hozzáférés-vezérlés biztosítása, a külső identitások biztonságos kezelésére vonatkozó tanácsadás, valamint a fenyegetések proaktív észlelése és kezelése az Entra ID Protection segítségével. Ezek a célkitűzések elősegítik a szervezeteket abban, hogy megerősítsék a biztonsági intézkedéseiket és növeljék a hálózati biztonságot az identitások és hozzáférések kezelése során

Érdekes Tények a Microsoft Entra ID-ról

1. Új Név, Ugyanazok a Képességek: A Microsoft Entra ID az Azure Active Directory új neve, de a képességei és funkciói változatlanok maradtak. Ez a változás a Microsoft szélesebb körű biztonsági és identitáskezelési termékcsaládjának részeként történt​​.

2. Több Mint Csak Felhasználókezelés: Az Entra ID nem csak az alkalmazottak, hanem ügyfelek és partnerek identitáskezelését is lehetővé teszi, így biztonságos hozzáférést biztosítva számos alkalmazáshoz és szolgáltatáshoz​​.

3. Fejlesztőbarát Platform: Az alkalmazásfejlesztők számára az Entra ID szabványos hitelesítési szolgáltatóként működik, lehetővé téve a Single Sign-On (SSO) funkció hozzáadását az alkalmazásokhoz, ami a felhasználók meglévő hitelesítő adataival működik. Az Entra ID API-k segítségével személyre szabott élmények is készíthetők​​.

4. Licencek és Funkciók: Az Entra ID különböző licencelési lehetőségeket kínál, mint például az Ingyenes, P1 és P2 verziókat, amelyek különböző szintű funkciókat és képességeket nyújtanak, beleértve az identitásvédelmet, a feltételes hozzáférést és a kiváltságos identitáskezelést​​.