fbpx

CloudSoft

Chat Widget
Jean CloudSoft AI ChatBot

Folyamatos adatvédelem Azure Site recovery-vel

Az Azure Site Recovery egy olyan biztonsági megoldás, amely lehetővé teszi a rendszerek helyreállítását és visszaállítását, amikor egy váratlan katasztrófa vagy zavar következik be. Ebben a blogbejegyzésben egy konkrét példát fogunk bemutatni, hogy hogyan lehet használni az Azure Site Recovery-t, hogy segítsen helyreállítani egy Barber shopnak a weboldalát, amely egy virtuális gépen üzemel az Azure felhőből.
azure

A technológia adekvát támogatása manapság elengedhetetlen egy modern vállalkozás jó működéséhez. Ha az IT üzemeltetés nem jól működik egy cégen belül, annak a munkavállalók frusztrációján túl az ügyfél elégedettségére nézve is negatív hatása lehet.

Sok éves tapasztalatunk alapján összegyűjtöttünk 10 gyakori IT üzemeltetési probléma-tünetet, melyekkel a partnercégeinkkel való együttműködés során a legtöbbször találkoztunk. Diagnózist állítottuk fel minden egyes tünetre, melyen keresztül szemmel látható, hogy hol bukhat el ennek a nagyon fontos siker-komponensnek a hatásfoka még a legjobb szándék mellett is.

Tegyük fel, hogy egy Barber shop cég online webshopja a hirtelen megnövekedett forgalom miatt leállt. A vállalat igyekezett megoldást találni a problémára, de nem volt képes újraindítani a weboldalt, mert a virtuális gép, amelyen futott, nem működött. Az oldal nem volt elérhető, és a felhasználók nem tudnak kapcsolódni és időpontokat foglalni. A virtuális gépet futtató földi környezet, amelyen az oldal is fut, összeomlott, és nem lehetett újraindítani. Gyakran felmerül ügyfeleinknél az aggodalom, hogy ilyen helyzetben elveszíthetik az adatokat, a kieső szolgáltatás üzleti veszteséget okoz. Ebben a helyzetben, nyújt segítséget az Azure Site Recovery.

Az Azure Backup and Site Recovery lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy helyreállítsák a rendszereiket és alkalmazásaikat, amikor a rendszerüket fenyegető katasztrófa következik be. Továbbá lehetővé teszi az adatok és alkalmazások biztonsági mentését az Azure felhőben, amelyet később bármikor vissza lehet állítani, ha szükséges.

Az Azure Site Recovery telepítése és beállítása egyszerű folyamat. Az Azure portálon létre kell hozni egy Site Recovery munkaterületet, majd hozzá kell adni a virtuális gépeket és az alkalmazásokat, amelyeket szeretnénk biztonsági mentésre menteni.

Ezek után az Azure automatikusan és rendszeresen biztonsági mentéseket készít az adatokról és az alkalmazásokról, amelyeket biztonságban tárol a felhőben.

Az példában a Barber Shop az Azure Site Recovery-t használta, hogy biztonsági mentéseket készítsen a virtuális gépről, amelyen az oldal futott. Ezáltal a mentett adatokat,  vissza lehetett állítani a virtuális gépre, mindössze 10 perc alatt.

Az Azure Site Recovery (ASR) egy nagyon hasznos és megbízható megoldás, amely segít a vállalkozásoknak felkészülni a nem várt katasztrófákra és megőrizni az üzletmenet folytonosságát. Az ASR egyszerűen használható, jól skálázható, és az Azure-ban való tárolással és visszaállítással együtt kiváló eszköz a vállalatok számára, akik nem akarják a szervezetet károsító események következményeivel szembeni védelem hiányát kockáztatni.

Az ASR egy olyan biztonsági megoldás, amely lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy mentsék a virtuális gépek és a fizikai szerverek tükrözött másolatát az Azure felhőbe. A tükörkép másolatok automatikusan frissülnek, hogy mindig szinkronban legyen az aktuális helyzettel, így amikor a valódi katasztrófa bekövetkezik, azonnal elindítható a biztonsági másolatból a helyreállítás.

Az ASR-nél a szervezetek az alábbiakat érhetik el:

  1. Folyamatos adatvédelem: Az ASR lehetővé teszi a rendszeres, automatikus mentést az üzletmenet kritikus adatokról, így a vállalatok mindig megbízható biztonsági másolatokkal rendelkeznek.
  2. Rugalmas üzleti szintű helyreállítás: Az ASR lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy az adatokat bármikor és bárhonnan visszaállítsák, így megőrizhetik az üzletmenet folytonosságát akár egy váratlan katasztrófa esetén is.
  3. Költségcsökkentés: Az ASR az Azure felhő infrastruktúráját használja, így nem kell a saját infrastruktúrát telepíteni, működtetni és karbantartani. Ezzel jelentős költségmegtakarítás érhető el.
  4. Gyors helyreállítás: Az ASR lehetővé teszi a gyors helyreállítást, amely minimálisra csökkenti a szolgáltatások általános leállását, így a vállalatok megmenthetik ügyfeleik elégedettségét és jó hírnevüket.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Tekintse meg ingyenes Webinárunkat.