CloudSoft

Chat Widget
Jean CloudSoft AI ChatBot

Windows 365 VS Azure AVD

A pandémia miatt megnövekedett az otthoni munkavégzés aránya, Kutatások szerint a dolgozók 73% szeretne otthonról végezhető munkát, emellett 67% egyben több kollaborációt is szeretne a kollegákkal. Biztosra állíthatjuk, hogy a munkavégzés teljesen megváltozott. A legtöbb cég hibrid munkavégzésre állt át. Ez a hibrid munka világa új kihívások elé állította az üzemeltetőket.
Két figura beszélget egy irodai IT háttér elött:

Otthon dolgozók gépekkel való ellátása és bevonása, új eszközök beszerzése, ezekre a kinti gépekre programok telepítése, és még sorolhatnánk. Ezekre a kihívásokra jelenthet megoldást a Windows 365 Virtual PC vagy akár az Azure AVD. A két megoldás között sok átfedés van, de vegyük is végig őket sorban.

A Windows 365 egy virtuális felhő alapú megoldást nyújt, rendkívül rugalmas és skálázható módon. A Windows 365 Cloud PC-vel a felhasználok ismerős, megszokott munkakörnyezetet használhatnak, az összes beállítás utazik velük, és a standardizált környezet bárhonnan bármikor elérhető. (MacOS, Windows, IOS, és Android-ról is)Windows webportálon keresztül a felhasználó nagyon egyszerűen el tudja érni a hozzá rendelt virtuális gépeket. (ahogy a képen baloldalt is látszik) Valamint ugyan itt újra is tudja indítani őket, ha szükségesnek tartja. (például bizonyos frissítések telepítésénél). Ezzel egy felhasználóbarát és egyszerűen kezelhető élményt nyújt.

 Egy ilyen virtuális gép pár kattintással telepíthető, ezzel rengeteg terhet levéve az IT csapatról. Ugyanakkor a biztonság magas szintű. A felhasználók nem tudják lemásolni a céges adatokat mivel a rendszer nem tárol semmilyen adatokat a környezeten.

Végtelen skálázhatóságnak köszönhetően, pár kattintással új munkakörnyezetek hozhatóak létre akár 100 új kollegának is, vagy már meglévő gépek könnyedén cserélhetőek nagyobb erőforrásigényesebbekre. Elavult PC lecserélése sem jelenthet problémát. Nem kell egy bizonyos program miatt teljesen új laptopokat beszerezni a kollegáknak. A windows 365-el ugyan az a munkakörnyezet biztosítható olcsóbb, „leharcoltabb” eszközökön is.

Említésre méltó, hogy ezeket a gépeket nem lehet kikapcsolni 24/7 futnak, és a Windows 365 csomagjaiban nem létezik pay as you go pricing (fogyasztás alapú számlázás.)

Amennyiben ilyen igényeink akadnak, ezekre a hiányosságokra tud megoldással szolgálni az Azure AVD, ami egy jóval testre szabhatóbb, és professzionálisabb megoldás. Mely 300+ gépet is alkalmas biztosítani, melyek lekapcsolhatóak a költségek optimalizálása érdekében. Valamint AutoCAD, ArchiCAD alkalmazások futtatására is alkalmasak. Az Azure csomag mindezek mellet pay as you go pricing lehetőséget is kínál.

A CloudSoft ingyenes tanácsadás keretében szívesen megmutatja, meddig vezethet a digitalizációs út, és milyen óriási előnyei vannak mind a hatékonyságra, átláthatóságra és a hangulatra nézve

Facebook
Twitter
LinkedIn

Tekintse meg ingyenes Webinárunkat.