CloudSoft

Chat Widget
Jean CloudSoft AI ChatBot

#07 Nem tudom bízhatok-e az IT csapatban

Az IT-sokon a technológia rohamos fejlődésével egyre nagyobb a nyomás, és egyre több területen kell helytállniuk. Már nem csupán a kommunikációs- és csoportmunka hatékonyságot várják el cégek és a vezetőség az informatikusoktól, de az üzlet digitalizálására is azonnali, hatékony és átlátható megoldásokat kell szállítaniuk.
Két figura beszélget egy irodai IT háttér elött: Felhasználó panasza: „Nem tudom, hogy bízhatok-e a meglévő informatikai csapatban” Az informatikus válasza: Hiteles és nem IT nyelven is érthető kockázatelemzés, folyamatos tájékoztatás és kommunikáció hiánya áll fenn.

A technológia adekvát támogatása manapság elengedhetetlen egy modern vállalkozás jó működéséhez. Ha az IT üzemeltetés nem jól működik egy cégen belül, annak a munkavállalók frusztrációján túl az ügyfél elégedettségére nézve is negatív hatása lehet.

Sok éves tapasztalatunk alapján összegyűjtöttünk 10 gyakori IT üzemeltetési probléma-tünetet, melyekkel a partnercégeinkkel való együttműködés során a legtöbbször találkoztunk. Diagnózist állítottuk fel minden egyes tünetre, melyen keresztül szemmel látható, hogy hol bukhat el ennek a nagyon fontos siker-komponensnek a hatásfoka még a legjobb szándék mellett is.

IT Tünet:

„Nem tudom, hogy bízhatok-e a meglévő informatikai csapatban”

Sajnos sok ügyfelünk fejében fogalmazódik meg a következő gondolt. Nem csak a softwarek és a felhő szolgáltatások, de az IT-val szemben támasztott technológiai és üzleti elvárások univerzuma is egyre gyorsulva tágul. 

Az IT manapság már nem csak egy rendszergazdából áll, aki rohangál a felhasználók között egész nap, jelszavakat cserélget, és applikációkat frissít. Az IT-sokon a technológia rohamos fejlődésével egyre nagyobb a nyomás, és egyre több területen kell helytállniuk. Már nem csupán a kommunikációs- és csoportmunka hatékonyságot várják el cégek és a vezetőség az informatikusoktól, de az üzlet digitalizálására is azonnali, hatékony és átlátható megoldásokat kell szállítaniuk. 

A mai modern technológia által navigálhatatlan környezetben az IT-nak nem csak operatív napi feladatokat kell végre hajtania, hanem az üzleti felelőssége és szerepe is felértékelődik. Mégis sokan úgy érzik nem szükséges vagy éppenséggel biztonságos megosztani üzleti információkat az IT csapattal.

A hackerek, zsarolóvírusok, adathalász, phishing oldalak, spam és malware emailek száma az egekben jár. A Forbes magazin friss kutatása szerint több mint 320 milliárd spam emailt küldenek el minden nap. 94% a malware támadásoknak ezen az úton jut el hozzánk. 

IT Diagnózis:

Hiteles és nem IT nyelven is érthető kockázatelemzés, folyamatos tájékoztatás és kommunikáció hiánya áll fenn.

Az interneten bármilyen céget üzemeltetni veszélyes és költséges foglalatosság is lehet.  Az IT-nak és a vezetőségnek kéz a kézben kell dolgoznia és együttműködnie, hogy a lehető legbiztonságosabb és legköltséghatékonyabb utat tudják választani, amiből mind a vezetőség, mind a felhasználók és végeredményként az ügyfelek is profitálhatnak.

Ennek érdekében, a bizalomra épülő kapcsolat elengedhetetlen. Ennek a bizalomnak és kommunikációnak jelen kell lenni mindkét fél részéről. Az IT-t érdemes bevonni vezetői egyeztetésekbe, ahol üzleti szemszögből kerülnek átbeszélésre a lehetőségek és kockázatok, cserébe az IT csapatnak az észrevételeiket és meglátásaikat, egyszerű nem csak az általuk értett „nyelven” kell tálalniuk a vezetőség felé.

A CloudSoft több elérhető IT üzemeltetési csomagot dolgozott ki, hogy a digitálisan fejlődni kívánó cégek számára a fejlődés lehetőség legyen. A csapat ingyenes tanácsadás keretében szívesen megmutatja, meddig vezethet a digitalizációs út, és milyen óriási előnyei vannak mind a hatékonyságra, átláthatóságra és a biztonságra nézve.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Tekintse meg ingyenes Webinárunkat.