CloudSoft

Chat Widget
Jean CloudSoft AI ChatBot

Kriptobányász Támadás

A CloudSoft csapata folyamatosan nézi és az figyelemmel kíséri az éppen aktuális zsarolóvírus és egyéb támadásokat. Szeretnénk elkerülni minden ilyen esetleges balesetet, és megóvni Önöket minden fajta kellemetlenségektől, ezért készítjük ezt a bejegyzést.
Egy széf és bitcoin logók a háttérben Két figura van a képen az egyik figura egy hacker a másik az IT-s aki azt mondja: AZ MFA bekapcsolásával elkerülhetőek az éppen aktuális kriptobányász támadások

“AZ MFA bekapcsolásával elkerülhetőek az éppen aktuális kriptobányász támadások.”

Európa szerte kapjuk a visszajelzéseket és a figyelmeztetéseket, hogy kriptobányászásra hackerek törnek fel olyan Azure admin fiókokat, amelyek nem MFA-vel védettek. A fiókok feltörése után, a kriptobányászással hatalmas számlákat generálnak az ügyfél kárára.

Egy magyar partnerrel is megtörtén a napokban ez a támadás és egy 60 milliós Azure számlát halmoztak fel neki. Szeretnénk elkerülni az ilyen esetleges balesteket, és megóvni Önöket minden ilyen fajta kellemetlenségektől, ezért készítjük ezt a bejegyzést. Két biztonsági intézkedés is tehető az ilyen és ehhez hasonló támadások elkerülése érdekében.

Az egyik MFA (Multi Factor Authentication) bekapcsolása. Ennek az elvégzésével egy ilyen baleset könnyebben elkerülhető, és ha mégis megtörténik a legrosszabb akkor, ha az MFA be volt kapcsolva lehet tárgyalni a Microsofttal, hogyha visszaélés történt akkor ők átvállalják a számlát, viszont MFA nélkül szóba sem állnak az emberrel.

A másik eszköz a cost managementre capet (limiteket) állítani. Az eddigi számlák átlagai alapján, meghatározni egy ésszerű sapkát és ezt bekapcsolni. Ezzel megakadályozva, hogy a hackerek az egekbe szökő számlákat csináljanak.

A CloudSoft csapata folyamatosan nézi és az figyelemmel kíséri az éppen aktuális zsarolóvírus és egyéb támadásokat. Ha Önt is érintheti a dolog érdemes, meghallgatni egy ingyenes konzultáció keretében, hogy az Ön cégének konkrét digitális céljaira szabottan milyen megoldást tudnak ajánlani.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Tekintse meg ingyenes Webinárunkat.